Till innehåll på sidan

Idrott och hälsa

Vi satsar mycket tid och resurser på att alla elever på Loviselundsskolan ska kunna simma. Redan i årskurs 2 får samtliga elever simundervisning, med uppföljning i årskurs 5.

I årskurs 6 får de elever som behöver ytterligare simundervisning möjlighet till det. Detta sker efter skoltid tillsammans med idrottsläraren.

Dela:

Kontakt

Undervisning

På liv och död

Under höst och vårteminen har eleverna i årskurs 6 fått öva på HLR (Hjärt- och lungräddning). Undervisningen förflyttades upp till klassrummet där de övade på Mini-Anne, både kompressioner och inblåsningar.

Styrka och snabba fötter

Efter en hård och konditionskrävande uppvärmning sätts boxningshandskarna och padsen på. Det är 6B som under en lektion, tillsammans med sin klasskamrat som ledare, får testa boxning.

Att vara blind

För att eleverna på Loviselundsskolan ska få en förståelse hur det är att leva med ett handikapp, att inte kunna se, får samtliga elever på Loviselundsskolan testa på att spela goalball.

Ute på hal is

Under två veckor innan sportlovet får eleverna på Loviselundsskolan åka skridskor. Skridskoundervisningen sker på mellanstadiet då lågstadiet tillsammans med de olika fritidsavdelningarna åker efter skoltid.

Orientering

Under en vecka har elever i årskurs 2 arbetat med momentet orientering. Eleverna har fått rita av gymnastiksalen/klassrum, lära sig karttecken och "att passa kartan".

Parkour på Gymnastiken

Ett återkommande inslag i idrottsundervisningen är Parkour, eller free running som det också kallas för. Läs mer...

Aktuellt

Takt och rytm via Sambafotboll

Musik strömmar ur högtalaren och det är full fart i gymnastiksalen. Under våren har eleverna fått möjlighet till att få testa Sambafotboll på idrotten. Det är ett samarbete med Samba Football Academy som gjort detta möjligt.

Ängby SK Fäktning

Ängby SK Fäktning var på besök under vecka 50. Eleverna i årskurs 1-6 och även förskolan fick prova på fäktning under två lektioner. Tränare från fäktningsklubben Ängby SK lärde ut tekniken i fäktning till eleverna.

Ängby SK Bordtennis var på besök

Under vecka 49 fick elever i årskurs 1-3 prova på bordtennis. Eleverna fick träffa tränare från Ängby SK och spela bordtennis under två lektioner.

Blackeberg basket

Under vecka 47 fick alla elever i årskurs 1-6 prova på basket. Detta skedde under två lektioner. Lektionerna leddes av Fredrik som är tränare i Blackeberg basket.